top of page
Search
  • Writer's pictureMartina Kusenda

Cvičenie - Spozoruj svoj talent

Je fajn, ak naša práca (kariéra) zahŕňa to, čo je pre nás prirodzené ❤️. To, čo nám ide akosi samo, intuitívne, ľahko, na čo máme talent. Napriek tomu, že talent má každý človek, nie všetci sú si svojho talentu vedomí. Prečo je to tak? 🤷‍♀️

Práve preto, lebo to, čo je pre nás prirodzené, je pre nás prirodzené natoľko, že si to sami na sebe jednoducho nevšimneme 🙈

Ak chceme vypátrať, na čo máme talent, musíme urobiť jeden jednoduchý krok. Odstúpiť :) Dostať sa do role pozorovateľa seba samého. Pozrieť sa na seba očami niekoho cudzieho, kto nás vidí prvýkrát v živote.

Ak máte chuť, zahrajte sa sami so sebou takúto hru.

Predstavte si nejakú rozprávkovú postavičku - škriatka, vílu, niekoho z ríše zvierat, kohokoľvek, ale so zmyslom pre humor :), niekoho, kto vás bude sprevádzať kdekoľvek sa pohnete. A bude pozorovať, čo robíte a s nadsádzkou komentovať vaše aktivity. Tak napríklad vás bude sprevádzať v práci a bude vám hovoriť - "Kamila, ty nedokážeš zavrieť pusu, v jednom kole rozprávaš", "Fero, namiesto toho, aby si robil na reporte, pozeráš blog o tom, ako vyrobiť nábytok do kúpeľne", "Zuzana, dnes si už štyrom kolegyniam poradila, ako majú zariadiť byt podľa feng shui a tváriš sa, že to predsa vie každý." Táto postavička vás bude pozorovať aj doma - a ukáže vám to, čo ste si možno ani nevšimli, že robíte - že radšej ako by ste upratovali, sa zabudnete pri sledovaní videa o tom, ako si vyrobiť doma náušnice, alebo o tom, ako učiť deti inovatívnymi metódami. 😉

Nechajte sa touto postavičkou sprevádzať a učte sa pozerať na seba jej očami, zasmejte sa sami na sebe a hľadajte v drobnostiach svoje talenty.

A ešte jedna poznámka: talent neznamená, že máme extra super ultra výnimočné nadanie, že sme jeden z milióna. Nehľadáme talent v zmysle Mozarta, Picassa, Hemingway-a... Preto sa nenechajte pomýliť a neporovnávajte sa!!

Možno nikdy nebudete písať ako Hemingway, ale to, čo si píšete po večeroch doma a odkladáte do šuflíka - možno na to niekto čaká, možno to niekomu pomôže, niekoho to poteší, či ukáže cestu životom.

Možno vaše šperky nikdy nebudú vystavené v galérii, ale ak spravia radosť čo len jednej žene, nie je to dosť? Možno milujete tanec a možno z vás nebude hviezda v tanečnej show, ale ak to spraví radosť len vám samým, nie ste vy sami dosť??




55 views0 comments

Kariéra riadená srdcom

bottom of page